Ons energiecontract voor de levering van gas en elektriciteit had ik voor een aantal jaren ‘vast’ gekozen en die termijn is onlangs verstreken. Dat was natuurlijk reden voor onze Brabants-Duitse leverancier in actie te komen om me als vrij man toch als klant te behouden.

Dus ontving ik een brief van de Directeur Marketing met een Servicebericht: uw tarieven dalen. Prima, dalen is altijd goed, dus geen reden om te vertrekken. Het was ook geen peanuts: -6,7% op elektriciteit en -7,5% op gas.

Ik betaalde met 3 jaar vast €0,0650 per kWh, met de nieuwe termijn is dat €0,0558 geworden. Die 6,7% zie ik daar nergens in terug, maar wezenlijker is dat deze korting niet voor de belastingen en toeslagen geldt en op de werkelijke €0,16210 per kWh merk je dus helemaal niets van deze daling. Bij ons verbruik is 6,7% liefst €30,- per jaar iets van 0,8% van de jaarrekening.

Had deze marketing-brief aangeheven met: Servicebericht: uw nieuwe tarieven, dan was ik waarschijnlijk gebleven, nu ben ik overgestapt naar de 100%-windmolenenergieleverancier uit Enschede. Groener en nog goedkoper ook.