MCE

Posted on

201512_feijbros-031_1000px

Auteursrecht is in de digitale wereld een ingewikkelde zaak bleek me toen ik laatst op een van onze digitale themakanalen toevallig RIP: A Remix Manifesto zag. Het traditionele auteursrecht vernietigt alle creativiteit en is nog slechts een vehikel om de toch al steenrijke rechtenorganisatie RIAA nog rijker te laten worden, over de ruggen of lijken van iedereen. Niks belangen behartigen maar gewoon geld persen uit alle juridische handvaten die er zijn. Dat auteursrecht ingewikkeld is lezen we wel eens bij Charlotte.

Deze foto bijvoorbeeld is op jeugdheld M.C. Escher (we hadden eigenlijk maar een kunstboek thuis)  geïnspireerd. Intuïtief of per ongeluk moet ik helaas bekennen, maar toch, ik zag het, klikte en zag thuis pas waarom.

Als ik het origineel terugzoek lijkt het er niet eens echt op trouwens.