Niet vertrouwenwekkend

Posted on

In mijn grote behoefte aan nuance en fundering werd ik vanavond weer getroffen door die welbespraakte mevrouw bij DWDD, een programma dat ik al lang niet meer dagelijks kijk maar zeker met Van Dis erbij nog wel eens weet te boeien. Even op twitter checken wie die mevrouw ook al weer is en tegelijk ook even de bevestiging zoeken dat elke kijker met mij enthousiast is over de nuance en fundering van deze mevrouw. Het is jammer dat het intussen bijzonder is als er eens iemand op televisie is met een dergelijke autoriteit, dat vind je eigenlijk alleen nog maar op de Universiteit van Nederland.

Dat vind je dus inderdaad, maar in minstens dezelfde mate lees ik tot mijn stomme en naïeve verbijstering de tegengestelde geluiden. Dat deze mevrouw, Prof. Dr. Beatrice de Graaf, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht in enkele zinnen een breed en veelzijdig beeld schetst van de problematiek en daarbij ook nog een aantal oplossingsrichtingen aan de hand doet schiet menig rel-account bij voorbaat in het verkeerde keelgat en zet de spuien open om onderzoek en wetenschap van repliek te dienen vanuit de voorbestemde onderbuik. Na afloop resteert vooral de instemming (op twitter) maar tijdens de uitzending zijn ze er al de kippen bij.

Reagenten die alleen maar willen horen dat Altijd Alles Alleen door Islam is veroorzaakt, stuk voor stuk terug te voeren op accounts die sympathiseren met PVV, WNL en/of Geen stijl en waar ik al lang geleden gestopt ben met het volgen, kijken resp. bezoeken van deze gemeenschappen omdat ik de toon ervan inmiddels wel snap blijken deze twitteraars zich toch dagelijks te pijnigen met het kijken naar de linkse pleuris honden.

Om een indruk te geven van de waarde van twitter waar het gaat om opmerkelijke feiten vond ik overigens dit wel een aardige.

https://twitter.com/tisniewat/status/666327611728113664

Anyway, ik raak niet erg optimistisch van de toon van dit toch niet onaanzienlijk deel van de bevolking -ik begrijp ze écht niet- en vertrouw er alleen nog maar op maar dat ze straks niet naar de stembus gaan. Of pas nadat ze dit college hebben begrepen, wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren.