Gesloten feest

Posted on

201511_naamloos-007_1000pxZo’n 28 jaar was hij de baas van wellicht de meest atypische supermarkt van Nederland: de supermarkt op de campus van de Universiteit Twente. Het is niet moeilijk te beargumenteren dat als hij dat niet was geweest ik niet al 27 jaar gelukkig gerelateerd was geweest met een van de caissières van weleer. Op onderstaande foto zien we hem met ons in ontluikend stadium, het moment suprème zou je zelfs kunnen zeggen, 1988.

13-05-1988

Je kunt dus ook beredeneren dat vele honderden in de top van het Nederlands bedrijfsleven en daarbuiten hem moeten kennen, hetzij als de man die je ongenuanceerd maar altijd goed bedoeld wat toeriep in de winkel of als de man die nergens te beroerd voor was en het studentenleven hielp waar hij dat redelijkerwijs kon. Dat dat ondanks alle vrolijke noten daarachter lang niet altijd vanzelf is gegaan beseft niet iedereen en het is hem daarom van harte gegund dat winkel kon worden overgedragen en hij zich nu volop kan storten op een privé-leven.