Crowdfunding

Posted on

201511_sint-299_1000px

Dat sinterklaas scheutig is wisten we, maar als je het zo allemaal bij elkaar ziet is het wel een heleboel. Allemaal door vrijwilligers onder het mom van de goedheiligman ingezameld en vervolgens weer uitgekeerd aan goede doelen die hun oorsprong in de wijk vinden.

Ik zeg het maar eerlijk: het animo voor de intocht lijkt tanende. Het kerkplein dat eerder overvol was was dat nu voor de helft, de deelnemende fanfares lijken uit het tijdperk van Bert Haanstra weggelopen en zijn geen echte factor meer voor de allure van de intocht.

201511_sint-069_1000pxDe absurde discussie die in het westen woedt over de kleur van de Pieten wordt hier netje als flauwekul afgeserveerd maar draagt toch iets bij aan de ontheiliging van hetgeen ooit boven elke twijfel verheven was. Aan onze Pieten ligt het overigens niet, hun inzet was weer vanouds.
Wellicht dat het toch tijd is geleidelijk iets aan de opzet van de intocht te tweaken om het bij de tijd te houden. Aan de andere kant: vanmiddag was de eerste intocht dit jaar die niet in de stromende regen plaats vond, dus in elk geval verdienen ze heel veel respect.

201511_sint-114_1000px