Zo zijn zij

Posted on

IMG_4470

Het primaire in de mens komt boven nu besloten is om een asielzoekerscentrum te bouwen naast wat liefkozend volkswijk Dolphia wordt genoemd. Toegegeven, de meest laag- of nietopgeleide bewoners van deze wijk werden niet erg betrokken in de besluitvorming en dat is niet erg handig voor wat in marketingtermen draagvlak wordt genoemd. Niet dat een vroege betrokkenheid tot een coöperatieve buurt zou hebben geleid overigens.

De dag nadat het uitlekte hing het al niet te missen langs de weg: AZC WEG ERMEE!! anders de ME er maar bij! Zo zijn wij, vandaag nog onderstreept met een Refugees not welcome uiting, of woorden van die strekking die aan duidelijkheid van hun niks te wensen over laat. Ik maak me een voorstelling van de buren die met een biertje gezamenlijk hun woede verwoorden op een spandoek.

Van overal en nergens worden door de bewoner in de zelf landelijke media statistieken over trauma’s, verkrachtingen en ander geweld boven tafel gehaald om de argumenten tégen in te brengen, en waarom deze buurt mét AZC onleefbaar zal gaan worden. De wijkstatistieken over wapenbezit, hennepteelt, strafbladen en levenslange werkloosheid worden hierbij niet ingebracht, maar misschien ben ik wel (net zo) bevooroordeeld.

Mijn voorstellingsvermogen heeft zich nog geen beeld kunnen vormen van de anders de ME er maar bij-situatie die onvermijdelijk lijkt nu maandagavond de gemeenteraad met deze lokatie heeft ingestemd. We gaan het zien, maar een bewakingsdienst op de bouwplaats lijkt mij nog het minste.