Basta

Posted on

IMG_4401

Ik zal niet alles vertellen, maar ik was er dan toch uiteindelijk helemaal klaar mee. Het zal één of andere driver zijn die niet compatible is met wat dan ook, en als je het weet zal dat uiteindelijk misschien nog wel een kleinigheidje zijn, maar ondanks alle pogingen gaat de HP Pavilion p6655nl toch op de schroothoop. En die paar uurtjes Windows 10 maakten me al helemaal chagrijnig en beloofden niet veel voor de toekomst.

De langverwachte gratis upgrade naar 10 faalde. Eén keer omdat de PC na de eerste verplichte reboot niet meer opstartte, de tweede keer met foutcode zoveel waarbij een of ander whizzkid online wist te vertellen dat je dan eerst even je bootpartitie moest opruimen om voldoende ruimte te creëren, en de derde keer leek het goed te gaan maar gaf-ie er toch weer regelmatig de brui aan met een IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (storahci.sys) assertie fout. Ik blijk niet bepaald de enige met deze malheur en als laatste druppel, na het voor de zoveelste keer vertellen dat ik bing een kutzoekmachine vind en dat ik mijn mailberichten uiteraard niet via OneDrive en standaard met een ondertekening waarin zinloos verteld wordt dat het vanaf een Windows10 machine verzonden is, was dat ik na deze omzwervingen nog bleek te gaan beschikken over een niet-gratis Windows10 update die activatie via de AppShop of iets dergelijks vereist, en als dat niet lukte moet je gewoon maar een nieuwe kopen à €135. Of eerst weer je oorspronkelijke Windows (7) installeren en dan opnieuw upgraden.

Dus: het contrast tussen de geschapen hedendaagse verwachting en de werkelijkheid was zo groot dat deze iets te jonge desktop nu dus het veld heeft geruimd voor de gekoesterde iMac. Dat is even wennen en ook hier moet Bing nog even worden uitgeschakeld maar ik heb wel het idee dat dat gaat lukken. Lightroom draait in elk geval als een zonnetje en aan het gigascherm valt echt niks aan te merken. Zo!

IMG_4402De integratie met alle andere applespulletjes is hiermee nu wel zo sterk dat ik waarschijnlijk nooit meer van af kom, mocht ik dat nog willen.