Er is mij gevraag

Er is mij gevraag

IMG_4145

Veertig jaar geleden, verhuisd naar een wijk in aanbouw waar de voorzieningen nog niet aan de beurt waren geweest. De lagere school lag dichter bij Leur dan bij Etten zou je kunnen zeggen en dagelijks werd de snelweg getrotseerd om naar school te komen.

Onverwacht werd duidelijk dat ik na mijn eerste Brabantse zomervakantie geacht werd te gaan verschijnen op een andere school, waarvan verder niets bekend was. Ik zou wel eens leerling nummer 1 geweest kunnen zijn en zal vandaag mogelijk als zodanig herhaaldelijk gememoreerd gaan worden. De kwartiermakers beseften dan het voor de corporate identity en community building van belang was snel met een 0-nummer van de schoolkrant te komen, waarbij geen middel geschuwd werd.

Een juf van toen weet het ook allemaal nog.

BNDeStem
image-8847