Kuit

Kuit

201504_bwo1tubanters1-217_1000

Eén van deze scheidsrechterskuiten -de linker vanuit dit gezichtspunt- was er de oorzaak van dat de derdeklasser BWO 1 – Tubanters 1 vanmiddag een uur langer duurde dan gepland. Het is op de foto lastig te zien maar de man zelf was er duidelijk over: dit kon zo niet verder.

Omdat er in deze derde klasse niet standaard een vierde official aanwezig is, en de aanwezige KNVB-gediplomeerden een schijn van partijdigheid niet konden wegnemen is naarstig naar een oproepbare fluiter gezocht. Die werd gevonden en na een uur extra baromzet kon die de 0-0 weer aanfluiten voor de resterende 38 minuten. De partij waarvan het voortijdig kampioenschap ook nog afhankelijk was, was inmiddels natuurlijk wel afgelopen met gunstig resultaat, zodat duidelijk was dat winst hier ook daadwerkelijk het kampioenschap zou betekenen.

En zo gebeurde het dus dat iets later dan gepland met 2-0 de schaal in ontvangst kon worden genomen en BWO volgend seizoen nog weer een treetje hoger voetbalt. Het team, de club en de toeschouwers waren uitzinnig.201504_bwo1tubanters1-407_1000

De spelers genoten royaal van de shampoo champagne en de huldiging in de wijk.201504_bwo1tubanters1-429_1000