Guitar Tuna

Posted on

guitartunaEen aanrader is Guitar Tuna, een stemapparaat voor je smartphone. Tenminste: het is voor je gitaar, maar werkt op je smartphone.

Ik heb een gitaar, maar het spelplezier was weggezakt omdat het ding eigenlijk altijd vals was, hoe goed ik mijn best ook deed om hem te stemmen. Met deze app kan ik heel veel nauwkeuriger stemmen dan op mijn gehoor en de ingebouwde stemmer en klinkt het opeens weer zoals het hoort, wat fijn is. Oplettende kijkers zal het afgenomen aantal sterren aan de hemel opgevallen zijn.

De app is gratis en dat heeft een prijs: met regelmaat word ik gevraagd een aanbeveling te schrijven en dat doe ik dan bij deze. En doe ik net of ik niet begrijp dat dat in de appStore moet gebeuren om hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Dat aanbevelingsmechanisme heeft volgens mij zijn langste tijd overigens wel gehad, dit is tenminste betrouwbaar :-).