NMM

NMM

Foto 02-12-14 15 18 47

Volgende week zaterdag opent het splinternieuwe Nationaal Militair Museum waaraan nu de laatste hand gelegd wordt en waarvan de promotie op stoom begint te komen. De nietsvermoedende bezoeker zal straks geen benul hebben van de huzarenstukjes die het afgelopen jaar zijn gerealiseerd en ervaart het museum als vanzelfsprekend en alsof het er altijd al gestaan heeft.

Het museum is een zogenaamd DBFMO-project, ook wel PPS-project genoemd. Bij dergelijke projecten worden door de opdrachtgever eisen gesteld en geld betaald, en is het aan de opdrachtnemer, een consortium, om dit gedurende langere tijd waar te maken, all inclusive.
Een belangrijk hulpmiddel bij het controleren of alles volgens afspraak gebeurt -er zijn boetes voor allerhande verstoringen- is het Monitoringssysteem, bij veel van dergelijke projecten een bewerkelijk en niet erg betrouwbaar systeem. Zo niet hier, want hier is het van ons, en van onze ambitie om deze monitoring als vanzelf en met de spreekwoordelijke druk op de knop te kunnen uitvoeren lijken beide doelen behaald. Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn, collega’s!Foto 02-12-14 15 35 13