Studieadvies

Studieadvies

scanpf0005

Als het studieadvies destijds bindend was geweest, was ik dus gestopt en had mijn carrière er heel anders uitgezien, als van carrière al sprake was geweest.

Ik blijk allerhande spullen uit mijn studietijd bewaard te hebben en dat komt van pas om het selectief geheugen nu met feiten te ondersteunen. En dat is dan weer handig omdat de oudste op dit moment op dezelfde universiteit studeert en dat allemaal best lastig is. Het tempo is volgens mij moordender dan destijds en amper begonnen druppelen de cijfers al binnen.

In diezelfde spullen valt te zien dat de resultaten na de eerste periode 6, 4, v, 7 en 6 waren, een 4 voor Inleiding bedrijfsleer voor informatica, nu mijn dagelijkse core business. Met de nodige herkansingen behaalde ik na twee jaar mijn P, ondanks de mening van het bestuur dat het voor mij geen perspectief bood. Indien uw huidige prestatieniveau gehandhaafd blijft.

Of het genoemde advies voor de noodzakelijk motivatie heeft gezorgd de verstopte talenten aan te spreken is niet terug te vinden, maar uiteindelijk kwam het helemaal goed.

Tegenwoordig is het studieadvies na een jaar wel bindend. Tevens wordt er nu in modules gewerkt waarbij modules in zijn geheel gehaald moeten worden of -na wat herkansingen- in zijn geheel opnieuw gedaan moeten worden. Zover is het echter voorlopig nog niet.

scanpf0006
Doctoraal diploma-uitreiking 29 juni 1990

Uit de tevens aangetroffen foto is af te leiden dat er voor het overige in die 25 jaar maar heel weinig veranderd is.

One Reply to “Studieadvies”

  1. Leuk detail is dat die naamgenoot die op dezelfde plaats dezelfde opleiding heeft gedaan (voor zover mogelijk), dezelfde ondergetekende is tegengekomen, ondanks ruim 15 jaar tussentijd. Karel is ondanks zijn emeritaat nog steeds actief op de UT, onder andere als Algemeen Bestuurslid van IAPC.