010

Posted on
Snarky Puppy
Snarky Puppy & Friends

Mijn negende North Sea Jazz festival alweer. Waar ik bij het Afrikafestival vorig jaar nog mopperde over misplaatste exclusiviteit is hier het omgekeerde aan de hand. Jazz is nog maar met moeite te vinden, het is een gewoon kwaliteitsmuziekfestival geworden, een amusement-evenement. Daar kun je op zichzelf eigenlijk geen bezwaar tegen hebben, maar het is anders dan toen.

Katché cs
Manu Katché feat. Richard Bona

Bij de Manu Katché-combinatie was het uiteindelijk gelegenheids-Hollander (de WK-avond van Oranje-Brazilië) Richard Bona die de zaal pas echt enthousiast kreeg, met een eervolle vermelding voor saxofonist Stefano di Batista.

Joss Stone
Joss Stone

Een beetje moe werd ik van de her en der opgelegde audience participation. Meezingen doe ik wel als ik daar zin in heb (=zelden) en ik klap zelf wel mee als jij swingt. Ik hoef dus niet steeds voorafgaand aan een nummer in één (Joss Stone) twee (Snarky Puppy & Friends) of zelfs drie (Stevie Wonder) partijen koortjes te repeteren.

Stevie Wonder
Stevie Wonder

Stevie maakte het wel heel bont, en het is fijn dat de band lekker door swingt terwijl hij zijn Heilige Boodschap vertelt. Nummers van ruim een kwartier gevolgd door een te langzame ballad en zo, maar we hebben de legende toch weer mooi gezien.(je kunt op de foto’s klikken voor de respectievelijke radio6.nl pagina voor zo lang dat duurt)