Koptelefoon

Posted on

Kopje USA Volgers kregen al mee dat er in Amerika een communicatieprobleem optrad. Uit het fictieve schadeformulier:

Na het checken van de Whatsapps en Twitters -Nederland was immers al zes uur verder- werd de iPhone (5) nog even op het nachtkastje gelegd, alwaar intussen een kop koffie was neergezet. Op het gevoel verdween deze telefoon feilloos in de verse Brooklyn-gebrande koffie en het feit dat deze er na de vloek reeds na twee seconden weer uit was kon niet verhelpen dat het toestel al geheel ontregeld was, en na de primaire afdroogacties bleek er zowaar nog leven in te zitten voor zover dat zonder bediening via het aanraakscherm kon worden geverifieerd. Want dat deed het dus niet meer.

De Voice Control van de iPhone is niet bepaald zodanig dat je daarmee verder kunt.

De tip om het toestel uit te schakelen en een aantal dagen in een pak rijst op te bergen werd ter harte genomen -wat kun je anders- en inderdaad: na drie dagen resteerden nog slechts enkele onregelmatigheden op het scherm en een niet meer werkende camera (achterkant, maar daarmee is de hele camerafunctie niet meer bruikbaar). Beetje jammer wel.

Kopje-NL

De bijgaande foto’s illustreren het verschil tussen een Europese en een Amerikaanse koffiekop: in een Amerikaanse passen met gemak 4 iPhones zodanig dat ze kapot zijn.

Enige tientallen toestellen verder ben ik inmiddels overtuigd dat een investering van een paar tientjes in een waterdichte behuizing voor een mobiele telefoon veel geld kan besparen. Ook voor als je hem eens buiten in de plotselinge regen laat liggen bijvoorbeeld.