Brighton Beach, New York

Posted on

Brighton Beach New York 2013
image-7371
New York heeft diverse stranden. Natuurlijk denkt iedereen eerst aan wolkenkrabbers en zo, maar ook aan de Amerikaanse eastcoast vertoeft men graag aan het strand als het weer dat vraagt. Aan de Atlantische kust bezochten we vorige week al Coney Island, wat volgens sommigen vergane glorie is en eerlijk gezegd wekt het die indruk goed. Een forse investering van ondernemers is vereist, hoewel men hier de laatste restjes van orkaan Sandy ook nog niet heeft verwerkt.

Vandaag was het de beurt aan Brighton Beach, aan dezelfde kust, maar een paar haltes B of Q  eerder. In de voorbereidingen lazen we al dat dit Little Odessa wordt genoemd, en inderdaad, hier wordt meest Russisch gepraat, en ook de teksten op de gevels zijn veelal cyrillisch.

De sfeer is hier anders dan bij Coney Island. Een verschil? Bij Coney Island werd door de groepen Brooklyners apparatuur meegerold waarop nogal overheersend met de respectievelijke iPhones fijne muziek ten gehore kon worden gebracht, met als daghit de altijd fijne French Montana met Ain’t Worried About Nothin (niet opzoeken!).

Coney Island hip/hopVan meerdere kanten maar niet tegelijk, hard en niet mooi. De Amerikaanse Brownie Dutch (foto) scratchte daarbij wat aan zijn scrotum en hield de wacht bij de versterker waarvan ik me niet goed voor kon stellen wat voor batterijen daar in moesten.
Op Brighton Beach was het rustig, er werden spelletjes gespeeld en de gebronsde Russische en Amerikaanse pensionado’s deden er gymnastiekoefeningen in de brandende zon. Het was er chill. Of deze verschillen structureel of incident waren, is niet verder onderzocht.

Na zes uur werd de strandwacht opgeheven en nam de NYPD het over, die vanwege gevaarlijke stroming iedereen uit het water gelastte. Ook dit is New York, mensen.