Streaming Passion

Posted on

Karaoke, maar dan anders
image-6905
En zo gebeurde het vanavond dat we tijdig via social media getipt werden over de live stream van de prachtige Matthäus Passion door De Nederlandse Bachvereniging in Het Concertgebouw. Lekker relaxed op de tablet, perfect beeld en geluid, oordoppen in en compleet met het onvermijdelijke gekuch om je heen. Doordat het live en streaming is voelt het toch persoonlijker aan dan een traditionele publieke televisie-uitzending.

Met de nieuwe live streams onderstreept Het Concertgebouw zijn missie om muziek toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Met ingang van het Jubileumjaar zal de concertzaal op reguliere basis live streams realiseren, zoals die van een reeks Jubileumconcerten. Op deze manier kunnen muziekliefhebbers wereldwijd gratis meegenieten van concerten die plaatsvinden in Het Concertgebouw.

Als er dan minder geld is voor cultuur moet je andere manieren vinden om de wereld verder te helpen. Goede onderstreping, maar alleen als de zaal vol zit met betalende kijkers, zou ik zeggen. Waarover we ons bij Johann Sebastian’s werken doorgaans nog geen zorgen hoeven te maken.

Concertgebouw
image-6906

One Reply to “Streaming Passion”

Comments are closed.