Ik zag vijf beren

Posted on

image-6347
De Hengelose markt wordt vanaf vandaag dan eindelijk opgesierd door de beren: De Badgasten van Marjolijn Mandersloot (1959). Een dankbaar aangegrepen onderwerp voor alle zuurpruimen, met name van munitie voorzien door het tot de verbeelding sprekende bedrag van 450.000 euro, een gereserveerd budget dat stamt uit de tijd dat het nog een miljoen gulden was. Enkele kilometers verderop deelt een postcodeloterij veelvouden uit aan Zenderse bewoners, die ik nog niet over een culturele bestemming heb horen reppen (“..misschien een nieuwe auto..”).

Na de obligate manifestatie van gemeente en provincie -zij bestemden het geld immers- compenseerden studenten van de spontane muziekschool de negatieve sfeer met een speciale compositie op de wijze van Berend Botje, en  namen even later de bewoners als vanzelf bezit van de druppels en de beren. Ik hoorde louter aanwezigen die ze toch wel leuk vonden, die beren

Eindelijk: het marktdossier Hengelo mag nu definitief dicht. Maar er blijven nog voldoende en belangrijker dossiers open.

Nog wat kiekjes:

(Marjolijn Mandersloot)

En o ja: wethouder Wieger Mulder daagde de Hengelose middenstand jaarlijks op 1 juli de berenverjaardag aan te grijpen met een keur aan publieksaantrekkende festiviteiten. Dat worden berenfeesten!