Ideale schoondochter

Posted on

Vanavond waren ze daar dus: Alison Krauss en Union Station in Carré. .
Tout bluegrassminnend Nederland was aanwezig, op die enkeling na die vorige maand reeds in Antwerpen was. Met een carrière van  tientallen Grammy’s etc. hoeven we niks meer te zeggen over deze bluegrass band: die is gewoon fantastisch. Alles is zuiver, gedoseerd, getimed, p-r-e-c-i-e-s goed. Niets wordt gemaskeerd, maar als je geen fouten maakt is er ook niks te verbergen. Je kunt hooguit iets aanmerken op Alison’s sobere outfit: een grijze broekrokcombinatie. Foto’s mochten niet, en daar werd consciëntieus op toegezien door de Carré-medewerkers. Bromsnor re-confisceerde zelfs de door een fan na de eerste toegift van het podium gegriste setlist; alles onder controle, zoals het een koninklijk theater betaamt.

Maar het allerleukste is nog de ontwapening. Alison (1971) is innemend door haar prettig gezicht, orenschijnlijk gemakkelijke zangstem, en prima fiddle-beheersing, maar daarbovenop een fijne, zeer relaxte droge humor, die prima past in de meligheid van een band die al 20 jaar samenspeelt. De dobro is wel het meest glimmende instrument in de band, dat werk. Het maakt haar de ideale schoondochter, ware het niet dat ze daar helaas al te oud voor is.

One Reply to “Ideale schoondochter”

Comments are closed.