Normaliseren

Posted on

image-6272
Zo’n paar dagen wat anders is wel eens goed. Geen werk, geen iPad, slechts huiselijke gezelligheid en een heel klein beetje bespiegeling. Stilte voor de al weer aanzwellende wind.

Als je er op let zie je het overal bevestigd worden: het is ├Ęcht crisis aan het worden, de lat zal echt lager gelegd gaan worden. Te optimistische festivals raken hier en hier in de problemen, en de grote vastgoedjongens merken eindelijk zelf de waanzin van het bouwen van onnodige vierkante meters en schrijven miljoenen af op hun portefeuilles, verpaupering achterlatend. Ik kan me op geen manier aan de indruk onttrekken dat “we” het er in de afgelopen jaren teveel van genomen hebben. Alles kon, alles moest meer, het begrip risico verloor zijn waarde en marketing werd waarheid. Een totale herijking, normalisatie van de Westerse Wereld is volgens mij een bittere maar noodzaak. Hopen dat we ons daar met elkaar een beetje solidair door slaan, en dat de normale mens die daar geen deel van uitmaakte wel gewoon door kan gaan. We gaan het zien.