Ochtendboeket

Twente is prachtig in het ochtendgloren, zie ik praktisch elke werkdag. En tenzij je fotograaf of pensionado bent zul je er in het weekend op uit moeten om het vast te leggen, en hopen op onbewolkte vriesluchten. Vanochtend kwam in de buurt, hoewel het nog veel mooier kan. Desalniettemin.

Het maakt niet zoveel uit waar je bent, als je maar oostwaarts kunt kijken, als bij een omgekeerde zonsondergang, even cliché.

Dit gebied bijvoorbeeld, De Hesbeek, recent door het waterschap gecultiveerd in het kader van waterberging en landschapsontwikkeling, grenst aan het gebied waarop Belangrijke Politici om ondeugdelijke redenen een onrendabel vliegveld willen laten exploiteren. Zeer velen zeggen: niet nodig, niet doen!

Natuurlijk moet er uitleg bij, het waterschap wil zichtbaar zijn. “Er valt van alles te zien. Daarom heeft het waterschap Regge en Dinkel een uitkijkheuvel met picknicktafel geplaatst, zodat u er van kunt genieten”.

En dat trekt natuurlijk de nodige liefhebbers.