Buitenland Beleid

Posted on

image-5705
Een fijne oud-collega van me is zo’n 15 jaar geleden verhuisd naar Australie, en heeft het daar fijn. We spreken elkaar nooit en koesteren de herinneringen.

Ik ontving net een e-mail waarin vanaf de andere kant van de wereld aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van “ons” beleid, waarbij ik de landelijke politiek bedoel die beslist niet de mijne is.

Zoals jullie wel zullen weten zijn wij in het bezit van de Nederlandse en de Australische nationaliteit. Nu wil minister Donner dat Nederlanders in het buitenland hun Nederlanderschap kwijtraken. Aangezien wij ons toch Nederlander voelen ondanks dat we in Australiƫ wonen, zouden we het vervelend vinden de NL nationaliteit kwijt te raken. Het zou toch te gek zijn dat we in ons geboorteland als buitenlander gezien zouden worden! Ook willen Emma & Nikki die opgroeien met de Nederlandse taal en gewoonten later wellicht in NL gaan wonen/werken.

Om ons te steunen zouden jullie misschien de petitie http://petities.nl/petitie/nederlanders-overzee-mogen-niet-van-hun-staatsburgerschap-worden-beroofd kunnen ondertekenen?

Groetjes,
Joke, Marcel, Emma & Nikki

Volkskrant: Expat Nederlander wil twee paspoorten houden
nederlanderblijven.com

Ik merk pas sinds een jaar of zo wat het is om in een rechtse zogenaamd liberale samenleving te leven, en als dit echt is wat ze -VVD, PVV, CDA, WNL, Powned, Telegraaf c.s.- voor ogen hadden, hadden ze wel gelijk: de media had voorheen blijkbaar een overwegend linkse signatuur, maar waarvan ik meende dat het gewoon onze volksaard was.
Ik kan echter maar moeilijk geloven dat ze het menen. Als ik het opgefokte kijk-mij-eens-een-fijn-gewaagde-stelling-durven-roepen Avondspits van WNL beluister en de volledig de weg van het waarom-zijn-wij-op-aard kwijtgeraakte ministers flink zie zijn lopen te wezen heb ik echt het idee dat het allemaal Harry Mens-waardige advertorials zijn zonder hogere gedachte dan eigenbelang, schone schijn en economisch gewin.
Het kritisch academisch denkniveau waarvan ik hoop dat ze het wel ooit bezaten is afgesleten en royaal overwoekerd door politiek belangrijk. Met Waarom wordt niet veel meer doorgevraagd: waarom moeten we 130 op de snelweg als het betekent dat we met zijn allen in de linkerbaan gaan proberen elkaar in te halen en de netto benutting van de snelwegen verslechtert, wat lossen we nu eindelijk eens op als we van landgenoten in het buitenland het Nederlanderschap afnemen? Hebben we niet veel belangrijker zaken te doen, iets met investeren in toekomst, kennis, welzijn, gezondheidszorg, deugende bankregels, cultuur desnoods?

Ik kan niet veel anders dan hopen dat iedereen dat met mij vindt en dat het bij de volgende verkiezingen allemaal wel weer goed komt, en Maurice de Hond ook maar een mens is. Maar zelfs daar heb ik een hard hoofd in.

De wereld lijkt ten onder te gaan aan zijn eigen belangrijkheid, en vergeet te leven.