Verwenning

Verwenning

image-5299
Vond ik het in Nederland wel voldoende zo en hoefde voor mij de zondagsopenstelling in het geheel niet, na een tijdje in Londen is mijn mening veranderd. De locale Tesco supermarkt was virtueel altijd open, 6 dagen per week van 6am-midnight en zondags van 12-6pm, zoiets. Vond ik het eerst nog sneu voor de medewerkers, nu besef ik dat het ook extra mogelijkheden zijn voor mensen die geld moeten verdienen om te kunnen leven. Het is toch een soort van kapitalistische wet dat zolang de markt er kennelijk naar vraagt en de keten er ook geld in ziet er toch medewerkers gevonden moeten kunnen worden die daar graag aan mee willen werken. Dat je daar geen mensen voor kunt vinden of als die uit het buitenland moeten komen, dat vertelt ook iets over de locale mores.
En vind je echt geen personeel? Dat laat je de klanten gewoon zelf afrekenen, en blijft het werkloosheidspercentage maar gewoon hetzelfde.

Vandaag in Hengelo geen boodschappen kunnen doen.