Typisch aanbesteding

Posted on

Ik vond het een onzalige uitkomst, eind 2008. Het flutblaadje Typisch Hengelo zou voortaan de gemeenteadvertentie herbergen, “op basis van een Europese aanbesteding, waarbij Typisch Hengelo een stuk goedkoper uit de bus kwam“, waarmee het blaadje volgens mij zijn eigen bestaansrecht creĆ«erde. Sinds die tijd heb ik amper nog een gemeentelijke advertentie gelezen, omdat dergelijke blaadjes hier rechtstreeks de oudpapierdoos in gaan. Afgelopen week hoorde ik over Typisch’ faillissement, en vroeg me mijn gelijk af. Het blijkt dat er al geruime tijd dispuut was over Typisch’ te verbeteren bezorging en dat onze gemeente de overeenkomst intussen al had opgezegd. Ik verwacht dat er nu weer een goede deal met een lachende derde zal worden gesloten, en dat misschien zelfs -maar dat is speculatie- er weer wat sponsoring voor de FBK-games loskomt. Met dus een averechts netto effect van de Europese Aanbesteding. No further questions.