Maatschappelijk

Posted on

Vandaag eens een dag vrij genomen voor iets heel anders, een soort van maatschappelijke stage. In aanraking met waarmee je anders nooit in aanraking komt en waarvoor Grote Afstand tot De Arbeidsmarkt de mooiste term is.

Het illustreerde me prachtig dat onze maatschappij raad weet met mensen die mooi in het stramien van de grootste gemene delers passen, maar dat velen buiten dat stramien ook best mee kunnen doen als je maar wil. En dat de goedbedoelde wetgeving niet automatisch de beoogde uitwerking heeft, maar dat daarvoor ook de juiste faciliterende mind set vanuit de perspexy van de clienten, vereist is. Dat er dan -tegen heel veel bierkaaien- veel mogelijk is mocht ik vandaag met eigen ogen zien. Waarbij mensen gelukkiger worden dankzij het -soms belangeloze, soms moeizame- doorzettingsvermogen van anderen.

4 Replies to “Maatschappelijk”

  1. Mooi geschreven… en o zo waar!! Fijn dat er van die doorzetters zijn!

  2. Je hebt de kern goed samengevat in mijn beleving. Fijn dat het ook voor jou meerwaarde heeft gehad deze maatschappelijke dag, waarvan de inhoud voor velen zo belangrijk is.

  3. Leuke foto… ben benieuwd naar de rest.
    Een dagje foto’s-shoppen had dus zomaar een “workshop” kunnen heten…

Comments are closed.