Paylogic

Paylogic

Doodsbenauwd was ik de afgelopen weken dat ik mijn kostbare digitale ticket kwijt zou raken. Door een door een foutje in Symbian noodzakelijke factory reset van mijn telefoon bijvoorbeeld, of bij het verwijderen van oude berichten als gevolg van geheugengebrek. Niets van dat alles gelukkig, en fier toonde ik mijn telefoon bij de ingang.

Huh?

“Een e-ticket”, wist een controleur. Met een “Ah. Oh. Zalwel” en “De scanner deed het toch al niet” kreeg ik mijn stempeltje en mocht ik verder.

Een mooi voorbeeld weer van techniek die het probleem vaak niet is en het zodanig moeten timen van noviteiten zodat de gehele keten er klaar voor is. En van dat als je dat niet doet de risico’s groter zijn dan de nog afwezige voordelen.

Het lijkt mij niet erg moeilijk om tot nader order voor heel weinig geld heel veel concerten te gaan zien in Metropool. Maar zo zijn we niet.