Guitar Ray Quartet

Posted on

De sympathieke muzikanten van Guitar Ray’s Groove Extravaganza (a.k.a. de Dede Priest band) lieten zich gewillig fotograferen, zonder dat dat ten laste kwam van het samenspel overigens.

Concertfotografie vraagt -behalve hoge ISO-equivalenten- wat slimheid en creativiteit. Een spannender standpunt (hoog/laag) en juist klikken als er niets gebeurt en niet tijdens een beweeglijke solo. Flitsen doen we natuurlijk alleen even voor het archief, want dat leidt tot het bovenstaande -matige- resultaat.
Ik sta mezelf graag wat bewegingsonscherpte toe, wat veel meer dynamiek in het geheel brengt. De vaak beroerde/beperkte verlichting (Lichtmensen: graag licht van de vóórkant op de muzikanten, niet boven- of achterop) leidt vaak tot een overstuurd oranje beeld, wat niet lelijk hoeft te zijn. Een beetje dit idee.

Een steunpunt, kolom, balustrade is -voor mij- onontbeerlijk. Onscherpte is dan misschien leuk, alles wat stil staat moet gewoon onbewogen blijven, anders moet-ie gewoon weggegooid. Nog leuker, maar met minder archiveringswaarde wordt het met details

Voor die archivering hebben we dan nog wat wide shots, laagmidden

en hoogen tot slot nog een elftalfoto, waarbij het toch leuker was geweest als die waarbij ze naar mij poseerden gelukt was ;-)Ondertussen werd er -nogmaals- heerlijk gespeeld, waarbij soms kippenvel werd veroorzaakt door een heerlijk getimede crash, riff of akkoord..

2 Replies to “Guitar Ray Quartet”

  1. He Peter, erg mooie foto’s. Zijn deze ook te krijgen in groter formaat? Hoop van je te horen!

    Gr. Jody

Comments are closed.