Globetrotter

Posted on

Ik neig steeds te denken dat de Richard Bona band bestaat uit de Held en een toevallig ontmoet onontdekt aantal talentvolle amateurs, ongeveer zoals Art Blakey, Joe Zawinul, Miles Davis en Wynton Marsalis springplanken waren voor Nog Onbekende Grote Namen. Natuurlijk is dat een misvatting, al draagt het meespelen in de tournee natuurlijk wel lekker bij aan hun CV. De mannen mogen er echter “in their own right” ook wel wezen. Vlnr:

ATN speelt frappant genoeg niet mee op The ten shades of blues, dat kan Richard zelf wel als het niet tegelijkertijd hoeft. Opvallende gasten vind ik wel Frank “Buckshot Lefonque” McComb en Bert van den Brink (Hammond). Hier moeten we het weer een paar jaar mee doen.

The ten shades of blues
image-2639
Overigens: Waar Charles Mingus het in 1977 nog had over Three or Four shades of blues blijkt het vraagstuk anno 2009 inmiddels de eindconclusie bereikt te hebben: het zijn er dus zelfs en precies tien.

Yuvisney Aguilar

One Reply to “Globetrotter”

Comments are closed.