Snijden

Posted on

DSC_5933-2

De Parijse straatverlichting vind ik aantrekkelijk, zonder dat ik precies weet waarom. Voor foto’s biedt het bijna altijd een leuk extra element.

Inmiddels is me wel duidelijk dat uitsnijden ook een heel mooi en belangrijk aspect in de fotografie is. De oplettende lezers zal het zijn opgevallen dat de prenten op perspectie sinds enige tijd vooral vierkant zijn. De lol zit er dan in om een bizarre uitsnijding te vinden waardoor de afbeelding gaat intrigeren. Een kleine verandering kan een groot verschil in effect opleveren. De een niet goed, de ander niet fout, maar wel verschillend. De ongesneden versie is zelden direct boeiend.

Van alle vakantiekiekjes heb ik in een paar avondjes tijd veel leukere vierkante uitsneden gemaakt om daar een leuk ‘tegel’-album van te laten drukken. Nu blijkt dat er geen enkele -voor de hand liggende- afdrukker is die vierkant accepteert. De foto’s worden tijden het uploaden naar 2×3 omgezet, waardoor er stukken worden weggelaten en je de verminkte afbeeldingen weer in vierkantjes kunt plaatsen. Zucht.

One Reply to “Snijden”

Comments are closed.