Hengelo ziet niets in PVV

Posted on

Europese verkiezingen 4-6-2009HENGELO – Een overgrote meerderheid van de Hengelose bevolking ziet helemaal niets in de standpunten en denkbeelden van de PVV, en wil niet leven in een land waar een PVV regeert. Dat is de conclusie die kan worden getrokken na het tellen van de stemmen van de Europese verkiezingen van afgelopen donderdag. Met een opkomst van 35,2% en een stemaandeel PVV van 14,7% is ruim 94,8% van de stemgerechtigden tegen het onnodig populistisch en polariserend geluid van deze partij van de zelfbenoemde Vrijheid en leeft men liever in een samenleving waarin mensen bovenal mensen blijven.
Het Hengelose beeld wijkt overigens niet sterk af van het landelijke. Ook in een PVV-bolwerk als Rotterdam keert 93,5% van de stemgerechtigden zich af van de partij van eendimensionale denkers.
De PVV krijgt desondanks 4 zetels in het Europese parlement, dat er vanaf 2009 736 telt, en heeft daarmee dus 0,5435% invloed in de stemverhoudingen.

Het is wel handig als bij de aankomende verkiezingen iedereen die mag stemmen ook daadwerkelijk de stem uitbrengt.