Vooruitgang

Posted on

Mailing TNT PostJa nou en of het voor alle partijen een heel stuk beter wordt nu ook andere bedrijven persoonlijke post mogen gaan bezorgen. Als we de post in verschillende brievenbussen moeten gaan posten, met verschillende merken postzegels, aparte nachtposttreinen die naar verschillende enorm geautomatiseerde postdistributiecentra gaan, die het uiteindelijk weer gaan verdelen over meer parttime postbestellers die allen met halfvolle tassen door dezelfde straten dezelfde brievenbussen gaan bedienen voor netto minder maar bruto veel meer geld.

Er komt meer concurrentie waar zakelijke gebruikers en andere partijen die heel veel post versturen (goede doelen, verenigingen) van gaan profiteren. Ook scheppen de nieuwe postbedrijven door de kansen die hen nu geboden wordt nieuwe banen. Per saldo profiteren we er dus met zijn allen van.

Uhuh. Ja, de Europese postlobby kan tevreden terugkijken. Kan iemand deze onzin eens gauw terugfluiten?