Poeet

Posted on

Daniel Allennig III

Toen Daniel zijn introductie van Nooit stoppen met proberen gedaan had was voor mij de avond al een succes. Nooit stoppen met proberen, ook niet nadat het gelukt is. Klinkt dat niet oneindig veel rijker dan het vergelijkbare platte credo Geef nooit op?

Daniel is een heerlijke voorvechter van regionale identiteit, zoals Finkers dat bijvoorbeeld ook is, maar zonder dat fundamentalistische dat bijvoorbeeld Friezen hebben (hoewel ik daar -eerlijk is eerlijk- geen recente voorbeelden meer van ken). Elke provincie moet zo iemand hebben, die het ingebeelde minderwaardigheidsverschil ten opzichte van het westen (lees: Hilversum) verwoordt en compenseert. Daniel laat de mensen ten oosten van de IJssel trots zijn op.. wat ze zijn:

Ten Oosten van de Iessel
is ’n ei gien lege dop
In het land van de wiezen
Komp de zunne op

– Daniel Lohues, Allennig III, 2009

2 Replies to “Poeet”

Comments are closed.