Dave

Posted on


De lelijke David Lindley (1944) wordt sinds mensenheugenis bestempeld als meesterbegeleider, en wel zo vaak dat het bijna zijn betekenis heeft verloren. Meesterbegeleider. Smaakmaker. Meester. Briljante slidegitaarspeler en violist, maar ook verdienstelijk tokkelaar op gitaar, mandoline etc. Hij maakt het verschil tussen een goede plaat en een memorabele plaat, de moeite waard, een klassieker, zoals Jim Keltner dat ook doet. Wees eerlijk: Wat zijn Late for the Sky en Running on Empty nou helemaal nog zonder Dave? En zo heeft hij aan meer schijven bijgedragen die ik niet allemaal ken overigens.
Hij komt dit jaar niet met Ry Cooder naar Nederland, dus gaan we niet. Hij kwam niet met Bob Dylan naar Nederland, maar daar gingen we toch al niet heen. Hij komt niet met Jackson Browne naar Nederland, maar daar gaan we desondanks naar toe. Jackson heeft heeft me in mijn leven so far toch wel zoveel plezier gegeven dat het alleen daarom al verantwoord (lees: enerverend) is om er naartoe te gaan. Over 2 weken in de GrolschHeineken Music Hall.