19.400 fietsen

19.400 fietsen

juillet 2007Fietsproject Parijs mislukt wegens diefstal, intrigeert de kant vandaag, aldus Franse Media.  Het artikeltje meldt overigens slechts dat de exploitant het niet meer rendabel vindt en daarom bij het stadsbestuur heeft aangeklopt. Mislukt? Zelf maar eens even naar die Franse Media, we waren er immers zelf bij, de dag van de lancering.

Nuancering vind ik nog altijd lastig in Franse artikelen, dus laten we Google de krant voor ons vertalen: Sinds juli 2007 zijn er in Parijs 11.600 fietsen gedraaid, gebroken, “verdronken” in de Seine, verbrand …kortom, vandalized, 7.800 anderen zijn verdwenen. Maar: de exploitant relativeert ook: de meerderheid van gestolen fietsen zijn onrechte reattached (mal raccrochés), foutief teruggeplaatst dus. De uitrol naar de 30 voorsteden gaat dit jaar gewoon door.

Zo’n 650 fietsreparaties per maand voor heel Parijs: wat nou mislukt?