“Probleem”

Posted on

(Gevangentoren)Kan iemand mij één probleem noemen van dat de woningmarkt op slot zou zitten? Het klinkt bedreigend, maar er schijnen mij louter voordelen: lekker stabiel, weinig verhuizingen, geen nieuwbouw nodig, leegstaande huizen worden keurig opgevuld, geen courtages voor “lucht” voor makelaars, notarissen, herverzekeraars, goed voor milieu en geld en tijd over voor echte dingen, zoals welzijn.

Tendentieus dus, als je het mij vraagt.

3 Replies to ““Probleem””

  1. Stel je koopt een huis dat nog gebouwd moet worden. In de tijd tussen bouw en oplevering zet je je oude huis te koop en stort de huizenmarkt in. En zit je voor onbepaalde tijd met dubbele woonlasten omdat je je huis niet verkocht krijgt … dat zou ik toch wel een probleem noemen

  2. Dat is wat men roept, maar dat lijkt mij gewoon een gelopen risico. Ik bijvoorbeeld verkoop om deze reden mijn oude huizen eerst voordat ik nieuwe koop. Heb ik thuis geleerd: Besef de gok, en dus ook de gevolgen als het anders uitpakt. Verstandig he?

  3. Heeeeel verstandig…
    maar zo loopt het niet bij iedereen, en om dan te zeggen ‘eigen schuld dikke bult’ vind ik weinig empathisch.
    De toch wel plotselinge veranderingen op de woningmarkt waren niet te voorspellen. Dus zitten er nu heel wat mensen flink met hun vingers tussen de deur. Nee idd niet jouw probleem, ook niet mijn probleem… maar voor hen?

Comments are closed.