Off topic

Posted on

Dokkum, 26-1-1986Elfsteden bestaan 100 jaar, dus herinner-uitzending voert terug naar eigen verleden. Mijn annalen vermelden dat het min-15-klein-nulletje-C was, die 26e januari in 1986 waarop wij in de zeer vroege ochtend naar Friesland togen. Twee kruiken Berenburg en een walkman (dat is een mp3-speler waar je niet mee kunt bellen) waarmee we in het veld de radio-uitzending konden volgen waardoor we ongeveer konden verzinnen naar welke Friese plaats er nu weer moest worden gereden voor enig spectakel. Met een landkaart (dat is een navigatiesysteem waarbij je zelf om te beginnen moet uitzoeken waar je je bevindt, en vervolgens via voorgedrukte lijntjes een legale weg naar je bestemming moet vinden) bepaalden we vervolgens een route, schoven aangekomen de auto in de berm en betraden het ijs. We kenden geen enkele schaatser, dus waarom we daar naar voorbijzoevende mannen keken werd eigenlijk niet duidelijk, maar het hield ons op de straat. Bij start zowel als finish waren we te Leeuwarden, en dankzij een tussenstop bij een Dokkumse slijter was het een gezellige dag, vermoed ik.

De drie heren zijn inmiddels Adjunt-directeur, Principal Management Consultant en CEO. De maatschappij, dat zijn wij.