R4DS Loading problem

R4DS Loading problem

Ik gebruik nooit illegale software. Het mag niet, al is het dankzij diezelfde softwarebouwers wel heel eenvoudig geworden om dingen te kopieren.

Professioneel wordt -neem ik toch aan- niet veel gekopieerd, maar in de privesfeer des te meer. De meest geavanceerde spelcomputer wordt met een iets ander chippie omgebouwd tot een apparaat dat vrolijk alles slikt, origineel of kopie.

Ook voor de Nintendo DS Lite is het inmiddels gemeengoed. Koop voor 5 tientjes een kaartje dat in slot-1 van de DS past, bijvoorbeeld een R4. Daarin gaat een microSD kaartje van krap een vierkante centimeter waarin 2Gb zit (4 of 8 bestaat ook al; weet u nog: 1 Gb = 1.000 Mb =1.000.000.000 bytes, dat is eh.. absurd veel)

De verkoopsmoes is dat je er muziek en video op kunt zetten en homebrew programmatuur, zeg maar hobbywerk. In werkelijkheid download je dan de ROMS (100 spelen per zipbestand) en heb je gratis alle spelletjes die er bestaan. Voor de prijs van slechts 1 echt spelletje.

Wat is the point of this story?

Als je een R4 (R4DS, R4 SDHC) kaart hebt die na het initialiseren volgens een de vele beschikbare instructies slechts een zwart scherm met Loading.. geeft, denk dan niet direct dat het veertje kapot is en de SD-card niet goed gelezen kan worden, maar kijk goed of je niet per ongeluk de procedure voor de R4 hebt gevolgd terwijl je een eigenlijk een nieuwere R4SDHC hebt. Die laatste vereist echt een nieuwere kernel/firmware versie 1.21 bijvoorbeeld die -wat traag- uit China te halen is. Zet je die erop, dan draait-ie wel als een zonnetje.

Voor iedereen die zich hiermee bezighoudt hoop ik dat Google dit item snel indexeert; het is een veel voorkomend probleem met een niet voor de hand liggende oplossing.

One Reply to “R4DS Loading problem”

  1. Nou ik heb dus nog steeds loading problemen, ik heb eerder een r4ds in gebruik gehad, en nooit zoveel problemen mee gehad, misschien doet mijn micro sd kaartje het gewoon niet meer, ik ga van de week maar een 4gb kaartje kopen..echt heel vaag!!