Bon

Bon

image-1182

Op 10 september 1970 reed opa om tien voor half drie zelf met zijn Taunus(?) door het rode licht op de Deldenerstraat. Hij wilde mogelijk eigenlijk linksaf maar moest de afslaande Volkswagen ontwijken en moest daarna zelfs nog remmen om niet op de vrachtwagen van Rodijk te botsen.

Dit kruispunt met de Marskant is nog niets veranderd.

Ik vraag mij af hoe in het analoge tijdperk het klokje van de gatsometer op deze afdruk terecht is gekomen, en daarmee: op welk moment heeft iemand met zijn lettertang de juiste datum daarbij geplakt? Het klokje lijkt haast live mee gefotografeerd en bevindt zich dan dus in de flitspaal achter de lens. Dat zou betekenen dat iemand daar elke dag de juiste datum op moest plakken. Wat als die ziek was? Zit er een lettertang in dat kastje of had hij die in zijn fietstas? Hoe zit dat juridisch? Hoe lang is de bezwaartermijn, is deze al verjaard? Is deze so wie so al wel betaald?

Eén foto, vele vragen, en niemand die ze nog beantwoorden kan.