Bereikbaar

Bereikbaar

De Belgische autowegen behoren tot de beste van Europa meldt de ANWB Goud gids over Vlaanderen, maar iedereen die zelfs maar een meter met de auto over een Belgische verharding reed weet dat daar niks van waar is, welk criterium je ook hanteert.
Na een tochtje over de Brusselse rondweg die qua wegdek in een staat verkeert waarbij in Nederland zelfs de A10 in de spits vanwege herstelwerkzaamheden geheel zou worden afgesloten reden we naar het Atomium. De afslag naar Parking C (oke, er stond fermé bij op de borden) eindigt direct in een gesloten slagboom waarna  de enige mogelijkheid tot voortzetting van de reis het achteruit terugkeren naar de rondweg is. Gelukkig waren we niet de enigen.

Vervolgens in een combinatie van TomTom, bewegwijzering en visueel contact (“maar hij staat dáár!”) de auto geparkeerd en lopend het meesterwerkje van de wereldexpo 1958 proberen te bereiken. Mensen van verschillende nationaliteiten zwerven daar door de buurt op zoek naar een ingang of zelfs maar een doorgang naar het wereldberoemde monument. Verschillende uitbaters proberen te profiteren door een toegangshek op deze route te hebben, maar die hebben we weten te omzeilen en uiteindelijk beklommen we dan toch de druilerige bollen. Domme Hollanders toch.