Revivalpoging

Revivalpoging

image-957

Eppo komt in 2009 terug. Met mediaberichten proberen ze de jeugd van toen weer warm te krijgen voor een abonnement op een tweewekelijks striptijdschrift met de naam van toen.
Ik denk dat ze inmiddels allemaal te oud of druk zijn voor een stripblad, en dat het image wellicht te stoffig is voor de nieuwe jeugd. Anyway, even tijd om terug te denken aan 1 oktober 1975, toen het tanende striptijdschrift Sjors (van de Rebellenclub), waarop de familie Van Noppen een abonnement had en ome Gijs de verzamelbanden, en the real thing Pep die we zelf hadden, fuseerden tot Eppo. Hadden we ineens hetzelfde abonnement.

Een aantal strips uit Pep kan ik zonder problemen opnoemen, maar als ik er weer eens eentje opensla kom je vooral ook veel oja-erlebnissen tegen. Denkt u mee terug? Astérix, Blueberry, Peanuts, Blook, Philémon, Kraaienhove, Rik Ringers, Cocco Bill, De Generaal, Flippie Flink, Olivier Blunder, Agent 327, de Argonautjes, Engelbert, Wellington Wish, Blake en Mortimer, Lucky Luke, Baron van Tast tot Zeveren, Luc Orient, Joris PK, Iznogoedh, De Macaroni’s maar ook titels die me helemaal niets zeggen: Bandoneón, Wetamo, Titus, Corto Maltese, Koning Yaroslav, Knut Andersen, Ravian, Bernard Voorzichtig, Maxmagnus, Professor Baltasar, eendagsvliegen, niet leuk of te moeilijk voor een kind van mijn leeftijd.

Soms was er poster in meerdere delen waarvan je dan elke week een stuk kreeg. Om de overgang soepel te helpen laten verlopen was er een poster van Trigië in vier delen, waarvan de eerste twee met de Sjors resp Pep werden bezorgd, en de laatste twee met de Eppo. Slim vind ik dat nu.