Vandaag op de kop af 20 jaar geleden, studentenflat Calslaan 12 organiseerde haar jaarlijkse flatfeest. Het thema was Vrijdagdedertiende maar gezien de outfits werd daar niet veel op uit gedaan. De jongen op de hurken was punk en zag er altijd zo uit.

13-05-1988

Een flatfeest, een jaarlijkse wedstrijd om zoveel mogelijk vaten bier op te maken, vermoedelijk oorsprongen uit het besef dat zelfs een studentenflat eens per jaar schoongemaakt moet worden dus dan maar eerst goed smerig maken, had iets extra’s als er medewerkers van de Spar aanwezig waren, de supermarkt die een centrale rol in ons studentenleven speelde. Naast dat je er dagelijks je boodschappen haalde was er bijvoorbeeld een bierkar waarmee de biercommissaris eens in de twee weken de biervoorraad aanvulde en brandden ze de pinda’s voor de maandelijkse Scintilla borrel. Ongebruikte drank (frisdrank) na een feestje kon ook onbelemmerd retour en zo, allemaal zaken die voor een student van belang zijn. In gedeeltelijke dezelfde bezetting bestaat deze unieke winkel als COOP Campus UT nog immer.

Anyway, de Spar was present en er ging een deur open toen ik er achter kwam dat die altijd heel hartelijke caissière helemaal geen tien jaar ouder was dan ik of dat ik al tien jaar ouder was dan ik me voelde. De rest is geschiedenis, waarvan nog niet een seconde spijt.