Leegte

Leegte

image-905

Natuurlijk gaat het er niet om hoe làng je leeft. Voor ieder individu speelt die tijd geen enkele rol, de omgeving geeft daar betekenis aan. Dat maakt het overigens niet onbelangrijk, integendeel. Sterven is niet zo erg, het is de leegte die je achter laat.

Zelf -zonder overleg- je moment kiezen is dus per definitie asociaal, maar als je er niets aan kunt doen zouden achterblijvers er dus in principe vrede mee moeten kunnen hebben. Volwassenen ja, maar kinderen zien dat natuurlijk anders.

Maakt u zich niet ongerust, ik ben niet depressief, in het geheel niet, maar het lijkt weer zo’n week te zijn. Zo’n week van slecht nieuws, waar vaders slecht liggen of longkanker te horen hebben gekregen, moeders na een in principe geslaagde operatie overlijden en iedereen indirect wel iemand kan noemen waarvan net slecht nieuws bekend is geworden. Levens die rigoureus door elkaar worden geschud. En dat juist terwijl het voor het eerst weer lekker zonnig is. Het zal dus wel toeval zijn, maar laten we dus vooral zelf niet vergeten te genieten. Met z’n allen.