Afscheidvriendje

Posted on

cmlogo.gif

De brandweer heeft zijn handen vol aan het controleren van de wereld ten opzichte van de verleende en te verlenen vergunningen. Dit proces van controle en handhaving bestaat uit een groot aantal stappen, en het is ten behoeve van de uniformiteit en capaciteit noodzakelijk dat dit efficiënt gebeurt.

In de huidige sfeer wordt er prioriteit gegeven aan deze handhaving en controle. Dit betekent een toegenomen aanslag op de capaciteit van de brandweermedewerkers. Met behulp van moderne technologie zijn er mogelijkheden om de verschillende stappen van deze processen beter op elkaar af te stemmen, waardoor onnodig geld en tijd kan worden bespaard, welke vervolgens kunnen worden besteed aan een betere handhaving en controle, naast repressie de core business.

Zo begon op 14 februari 2003 mijn specificatie van wat we toen nog FireSync dachten te noemen. In gedachten hadden we een hulpmiddel waarmee brandweerinspecteurs meer en betere controles konden uitvoeren, bijvoorbeeld op een PDA, maar vooral naadloos passend in Het Proces en Het Beleid. Dat is ook gelukt, met en passant ook ondersteuning van barcodes, RFID, TomTom, Google Earth, camera, spraak en nog veel meer. Een handig hulpmiddel voor de inspecteur, en allang niet alleen van de brandweer. Dagelijks inspecteren tientallen inspecteurs met dit hulpmiddel, van Den Helder tot Zuid Limburg, van installatiebedrijf tot ministerie. Ons hulpmiddel, ontwikkeld in goede samenwerking met een aantal pionerende klanten, en qua visie nog onverminderd zuiver en sterk.

Vandaag, zeg maar precies 5 jaar later, hebben we afscheid moeten nemen van wat vorig jaar uiteindelijk een echt succes dreigde te gaan worden. Bij onze fusie blijft het Afvinkvriendje® achter in de boedel, en mogen we hopen dat het product van zichzelf sterk genoeg is geworden. Op eigen benen, zou je ook kunnen denken.