Verhuizing in aantocht

Verhuizing in aantocht

Van active24 naar hostingdiscounter

Ergens aan het eind van de vorige eeuw registreerde ik Dit Internetdomein bij freehosting. Zoals de naam al enigszins doet vermoeden was dat niet duur en dus aantrekkelijk. Ook nog redelijk uitzonderlijk toen, want niet iedereen kon zomaar een domeintje claimen. Geinig, kwam maar op met die onmisbare homepage!

Zoals elk bedrijf konden ook zij met -zelfs lage- kosten en geen inkomsten niet overleven, maar dat zag ik als hun probleem, en niet het mijne. Zij vonden hun oplossing waarschijnlijk zelfs nog zonder windeieren vervolgens bij een overlatenname door Ladot hosting, dat op zijn beurt enige tijd later weer werd opgekocht door ActiveISP. Ondertussen was er van vrije hosting allang geen sprake meer.

De diensten van Active24, zoals ze intussen heten (Powerful Hosting, Surprisingly Easy), zijn beperkt. Hetlijkt me een grote club, maar echt gevoel voor de snelle markt hebben ze niet. Er zijn inmiddels heel veel providers die meer bieden, en goedkoper ook. Met ogenschijnlijke tegenzin werd het vanaf begin 2006 zowaar mogelijk om zonder extra kosten met PHP en MySQL te werken, als men dat wou.
Dat wilde ik wel. Op dit moment wordt er zeer spaarzaam gebruik gemaakt van deze mogelijkheden, want het is “om veiligheidsredenen” niet mogelijk er een fatsoenlijk stukje programmatuur zoals de motor van dit weblog (WordPress) op te laten werken, verzoeken daartoe blijven onbeantwoord. Ook verder zijn er -desgevraagd- vlotjes voldoende argumenten voor een kwalificatie Matig te vinden trouwens.

Dat wil ik dus eigenlijk wel: hosting gebruiken waarvoor het bedoeld kan zijn. Desnoods Betaald. De enige oplossing is dan kennelijk de overstap naar een ander. Alle formulieren zijn inmiddels geretourneerd, dus volgt binnenkort de verhuizing. Ik denk dat dat niet ongemerkt gaat, en ik nog wel een jaar in rekening gebracht krijg, want daarin hebben ze wel enige faam.Wees dus niet ongerust, en verheug u vast in de verbeterde beschikbaarheid in Perspectie.