Groggy

Posted on

Volgens mij doen ze het weer. Terwijl de goedwillende IT amateurtjes zich wereldwijd buigen over hoe een en ander misschien nog beter kan, zijn De Miljarden van Google alweer klaar. Open Google.nl op je telefoon of PDA en plots prijkt er prominent een subtiel maar tergent ‘Download Google Maps’ bovenin. Geïnteresseerd aangeklikt, nog een keertje klikken en daar stroomt daadwerkelijk Google Maps mijn PDA binnen. Klaar. (Dit is voor mij al de allereerste app die ik rechtstreeks op mijn PDA kan installeren, zonder eerst suf te moeten downloaden naar je PC die je niet bij de hand hebt en dan te synchroniseren.)

Even zoeken, en inderdaad is er zonder veel poeha een programma bijgekomen, Google Maps. Klikken toont direct een kaart (ik gok het ‘zwaartepunt’ van Nederland) en als vanzelf kan worden geZoomt en gePant over de hele wereld, met kaart maar natuurlijk ook met satellietfoto. Actuele verkeersinfo erbij weergeven? Direct de dichtsbijzijnde pizzaboer bellen of SMS-en, waar ook ter wereld? Dichtsbijzijnde metro? Je bluetooth GPS ontvangertje aansluiten en de kaart dus gewoon mee laten reizen? Vanzelfsprekend de route van A naar B? En waar woont of werkt die kerel in je adresboek eigenlijk? Hmm, flinke tuin zeg!

Installatie op de Nokia ging ietsjes minder vanzelf, en is zelfs nog niet gelukt. Maar I got the picture.

Ik vind dit briljant. Cool bijna. En toch weer toekomstperspectief voor de telecomboeren, en plots de ondergang van navigatiemarkt. Indrukwekkend. Revolutionair. Sense èn simplicity. En gratis, up-to-date, vanzelf etc. Zoek naar een telefoonabonnement met de goedkoopste datakosten en bedenk welke zaken er nog meer overbodig geworden zijn…