Knieval

Posted on

Voornamelijk uit nieuwsgierigheid heb ik me dan ook maar eens verdiept de overige -commerciĆ«le- Google diensten. Overal en nergens vind je ze immers, de advertenties met Ads by Google, en ik begrijp nu ook waarom. Met angstwekkende precisie weet men -met instemming van de beheerders- op de miljarden internetpagina’s advertenties te plaatsen die -zo mogelijk- erg gericht zijn op de doelgroep, op basis van publiceerder + lezer.
Niet dat ik daar zoveel belang bij heb, maar als je ook de andere kant van het verhaal bewandelt, zelf ook adverteren via G, begrijp je dat het een leuke combinatie is: zelf betalen per geklikte advertentie die direct naar jouw site stuurt, dan ook verdienen aan mensen die op de bij jou gefaciliteerde advertenties klikken. En dan hopen dat je er geld aan over houdt.

Ik heb zelf niet vaak op zo’n advertentie geklikt, overigens. Maar ik besef dat ik nu geen geheimen meer heb voor G, ook lokatie, rekeningnummer en interesses zijn nu ongetwijfeld aan elkaar geknoopt, en langzamerhand kruipen we echt dichter naar 2015!

Om ze wat te helpen zou ik wat trefwoorden kunnen spuien, en kijken in hoeverre dat effect gaat hebben (allow 48 hours..): Nikon Fotografie Hengelo Jazz.