Pechdag

Pechdag

Je hebt van die dagen die veelbelovend beginnen, maar in een fractie van een seconde veranderen in een dag waarvan je wou dat-ie nooit was begonnen.

Neem deze spin bijvoorbeeld. Reeds bij het eerste zonlicht werd het duidelijk: beet! Een smakelijke nachtvlinder had zich in een moment van onachtzaamheid laten verstrikken in het strategisch net onder de dakrand gesponnen web. En alle inspanning ten spijt: ontsnappen bleek voor de mot niet meer mogelijk.
Werk aan de winkel dus, geen tijd te verliezen. De spin spon en spon en spon, totdat dat mot was ingepakt als een heerlijk pakketje. Vervolgens moest de maaltijd netjes onder de zinken dakrand worden opgeborgen, voor later.

En daar ging het mis. Eén kleine misser in de ophanging en het pakketje suisde met duizelingwekkende snelheid naar de grond. Weg. Verslagen bleef de spin nog enige tijd stil hangen, om zich vervolgens weer terug te trekken onder het randje.
Morgen is er weer een dag.