Eufemistisch

Eufemistisch

Ik werd gisteren al snel na de alarmering weer gerustgesteld door de regionale calamiteitenservice. Geen gewonden bleek weliswaar juist, maar de dramatisch overleden patiënt had toch ook vermeld kunnen worden. Of beter: meldt geen nutteloze informatie op dit medium.

Waarom werd ik eigenlijk ingelicht over deze Grote brand in Twenteborg ziekenhuis in Almelo? Ik nam aan omdat ik -mocht ik dringend naar het ziekenhuis moeten- dan de mogelijkheid kon overwegen om uit te wijken naar een ander ziekenhuis in de regio. De tweede melding zou dan geïnterpreteerd moeten worden als het sein dat het Almeloos ziekenhuis weer in charge was. De toevoeging over de gewonden is daarbij niet nodig.

Het schijnt mij toe dat iemand zich hier niet helemaal aan het calamiteitenprotocol heeft gehouden. Of is het al een uitvloeisel van de nieuwe rampencampagne?