Verhoudingen

Posted on

Gedurende onze vakantie deden we ook Rotterdam aan, voor kinderen èn grote mensen een uitgelezen mogelijkheid om abstracte absolute begrippen als groot en veel concreet te maken, en ook relativiteit aanschouwelijk te maken. Met een hoeveelheid eurocontainers in de havens die men zich zonder Spido niet voor had kunnen stellen, waarin De Voorraden voor ons land en omstreken. Elk van die containers te zijner tijd weer goed voor een vrachtwagen direct of indirect onderweg naar u en ik.
Een fraai staaltje Hotel New York (rechts) schrompelt nietig ineen bij de overweldigende aanblik van het kapitaal van de Golden Princess (links); de monumentale hoogste woontoren van Nederland daartussenin speelt daarbij geen enkele rol.

De overweldiging verdwijnt echter terstond na de wat treurige aanblik van de passagiers die -een enkeling zelfs met witte zakdoek- vanaf het balkonnetje van hun hut lijken te zeggen: Haal ons hier uit!.