Maatschappelijke Ondersteuning

Maatschappelijke Ondersteuning

Tegelijkertijd met de behandeling van wetsvoorstel 30131 in de Eerste Kamer, werd me vanavond de gefaseerde Hengelose invulling daarvan door de betrokken (PvdA/GroenLinks) wethouders toegelicht en verdedigd. Vanaf 1 januari aanstaande moet er een concrete en liefst werkende invulling zijn gegeven aan het zorgloket, indicatiestelling, cliëntparticipatie en aanbesteding voor de inkoop van de zorg. Yeah.
Bewonderenswaardig is de positieve aanpak die men uitstraalt bij de invulling van dit beleid waartoe men overduidelijk veroordeeld werd, met goede kansen maar vooral ook zeer grote risico’s voor -maar weer eens- de zwakkeren in onze samenleving.

Als ik daarna vervolgens Frankrijk in de alsmaar saaier wordende confrontaties nog net zie scoren, en Verdonk hoor zeggen -nadat Nova expliciet gemaakt heeft wat iedereen natuurlijk allang had begrepen- dat ze helemaal niks beter had kunnen doen (ja hoor: de volgende keer zou je het weer precies zo doen?!), denk ik het voor de vierde keer zéker te weten: die wordt morgen het kabinet uit gekegeld. Om vervolgens over drie weken spontaan in de groep Verdonk te fuseren met Pastors en Wilders. Zoiets.