Businessplan

Businessplan

Ik ken ze niet, maar àls ze bestaan is er kennelijk iets mis mee: bladmuziekklemmen. Het is Dutch Bigband Contest in Enschede, gratis en in de open lucht. Als bescherming tegen eventuele regen is een groot overdekt podium opgesteld, maar tegen mogelijke windvlagen moeten de muzikanten zich zelf wapenen. De wasknijper is daar perfect voor en wordt scheutig toegepast, maar ik zou me voor kunnen stellen dat er in de betere muziekwinkel plaats is voor (koperen?) klemmen met een subtiel plaatsje voor het embleem van het orkest. Geinig promotieartikel ook. Of misschien is het al genoeg om wasknijpers -rood voor de trompetten, blauw voor de trombones, bruin voor de ritmesectie- te bedrukken met een logo.

Als je dan veronderstelt dat elke muzikant van een groot orkest in minstens vijf andere orkesten speelt, ontstaat er dus behoefte aan een klemmenhouder (mèt logo) die eenvoudig naast het vakje voor het mondstuk in de koffer kan worden geplaatst. Of een stevig uitklapbaar plaatje in de koffer waar je ze eenvoudig aan kunt knijpen!
Voor symfonieorkesten is mogelijk behoefte aan een sjiekere uitvoering, met een verchroomde veer.

Het is jammer dat het muzikantenbestaan in het algemeen geen vetpot is. Dan is het toch maar goed dat ze met die €12,50 (gesuggereerde advies-verkoopprijs per setje van 4 stuks) iets anders doen.